Succesverhalen

"Al met al hebben wij in korte tijd 60 appartementen verhuurd met de digitale hulp van de Huurcheck applicatie. Heel blij mee. "

Betrouwbaarheid van digitalisering

Ik wilde ons werkproces op het screenen van huurders op financiële betrouwbaarheid en opmaak huurcontracten meer digitaliseren en verbeteren om ook de kans op fouten nog meer te verkleinen. De waarde van het programma Huurcheck is inmiddels onmisbaar voor ons bedrijf als online verhuurmakelaarskantoor Marktpand.

De huurder kan bij ons d.m.v. Huurdossier op een veilige manier persoonsgegevens aanleveren, dat dit zorgvuldig wordt gedaan is essentieel. Huurcheck voldoet volledig aan de regel en wetgeving van de AVG. Wat belangrijk is voor zowel potentiële huurders, verhuurders en voor ons als verhuurmakelaar.

Door het programma Huurcheck maken onze potentiële huurders eenvoudig een profiel aan en uploaden zij in een veilige omgeving de gevraagde documenten. Voor vragen aan onze huurders, kun we gemakkelijk communiceren via een chat in het programma en worden berichten overzichtelijk bij onze relatie bewaart. Voordeel is, dat na controle en checks van de stukken wij vervolgens de potentiële huurder eenvoudig met 1 druk op de knop voorstellen bij onze verhuurder.
Bij een goede uitkomst van de creditchecks, stellen wij in het programma eenvoudig en nauwkeurig een huurcontract op, deze delen wij ter inzage met onze verhuurder en huurders. Bij akkoord sturen wij een link, zodat verhuurder en huurder de huurovereenkomst digitaal kan ondertekenen.

Onze huurders ervaren het Huurdossier als zeer prettig waarin ze veilig hun persoonlijke stukken kunnen verstrekken met ons als verhuurmakelaar.

Onze verhuurders vinden het prettig om uitgebreide screeningsrapporten van hun nieuwe huurders te ontvangen en het digitaal ondertekenen van het huurcontract.

Kortom ons administratief werkproces is veel efficiënter mede door Huurcheck, waardoor er meer tijd overblijft voor onze klanten.

Cynthia Noordhoek

Eigenaar van Marktpand
“De creditchecks en ID-check helpen ons om een goed beeld te verkrijgen van een potentiële kandidaat huurder. Het historisch betaalgedrag onderzoeken is een belangrijk onderdeel van een optimale screening.”

Thijs IJpeij
Eigenaar, HousingNet
“Als bedrijf is het noodzakelijk om mee te gaan met de digitalisering. Wij voeren het beheer voor makelaars die hun dossiers digitaal naar ons versturen. Dat werkt snel en overzichtelijk.”

Celisia Jacobs
Manager beheer, 365Beheer

Wooncomplex verhuurt met Huurcheck

Deze zomer werden wij onverwachts geconfronteerd met het vertrek van een collega, waardoor wij de verhuur van een complex met 60 appartementen, in korte tijd met één personeelslid minder moesten verzorgen. Een flinke uitdaging!

Via Huurcheck hebben wij alle geïnteresseerden hun profiel laten opmaken met de klanten-login Mijnhuurdossier. De link hadden wij op
www.huurstek.nl geplaatst. Door de prijsstelling en kwaliteit van de woningen ontvingen we meer dan 90 kant en klare huurdossiers met de opgevraagde stukken in Huurcheck.

Via de creditchecks is er een eerste screening selectie gemaakt van huurders waarmee we in zee wilde gaan, naast de reguliere verificatie van de aangeleverde documenten. Deze gegevens stuurde we door naar de verhuurder als kandidaat voorstel, ook met 1 klik via de Huurcheck applicatie.

De huurders die in aanmerking kwamen voor een appartement werden gekoppeld aan de Huurcontracten generator. Daarmee hebben wij in no time alle contracten opgemaakt en digitaal laten ondertekenen. Dit is nu achter de rug, en de incheck volgt binnenkort.

Al met al hebben wij in korte tijd 60 appartementen verhuurd met de digitale hulp van de Huurcheck applicatie. Heel blij mee. Ook voor de verhuur van een complex in Nijmegen (36 kamers per 15 okt a.s.), een complex in Winssen (55 app. Per 1 febr. 2019) en een transformatieproject in Zoetermeer (57 app. Per 1 April 2019) wordt er naast de reguliere mutaties zeker gebruik gemaakt van de Huurcheck applicatie!

Kim de Kievit- Evers

Eigenaar van
Huurstek en Verkoopstek

Test het zelf gratis uit.

Beleef de tijdsbesparing en het gemak van alle vastgoed modules in 1 systeem.
Vraag een demo-login aan en test alle vastgoed modules gratis en vrijblijvend uit.

Tijdelijk hanteren wij een klanten stop om onze servers te updaten.
Uiteraard is het mogelijk om een test account aan te vragen maar deze zal medio 1 juli worden geactiveerd.