Huurcheck Garantie,
de verzekering tegen huurschade

Huurcheck geregistreerde makelaars bieden u een compleet verzekeringsproduct aan waardoor u als verhuurder beschermd bent voor €50.000,- tegen alle materiële schade aan uw verhuurde woning. De garantie vergoedt alle schade aan uw woning en inboedel plus de juridische kosten bij uitzetting tot aan de schoonmaak van de woning, bij schade veroorzaakt door illegale huur zoals hennepteelt, onderhuur en de zogenaamde stromanconstructies.

Maar onder de dekking valt ook schade aan de woning en inboedel door onzorgvuldig gebruik van de huurder wanneer er een geschil optreedt bij de eindoplevering zoals bijvoorbeeld schade aan kasten, wanden of parketvloer etcetera.

Verhuurrisico's in kaart gebracht

Uw makelaar werkt met het Huurcheck validatiesysteem. Een medewerker van Huurcheck toetst onafhankelijk of de werkzaamheden van de makelaar voldoen aan de eisen van zorgplicht, huurwetgeving en verhuurveiligheid.

Verhuurders ontvangen daarvan een verhuurcertificaat van met een verslag over het uitgevoerde screeningsonderzoek van de makelaar, een samenvatting van het totale verhuurdossier en het advies van Huurcheck.

Risicoloos verhuren, geen zorgen achteraf

Met behulp van het Huurcheck systeem voert uw makelaar een zorgvuldige screeing uit op de kredietwaardigheid van de huurder. Sociaal gedrag is echter niet meetbaar. Hoe netjes de huurder de woning zal gebruiken is niet vooruit te bepalen.

De Huurcheck Garantie ontzorgt u tijdens de huurperiode.

Verzekering wordt afgesloten via ACL Verzekeringen – 100% society of Lloyds
ACL Verzekeringen is ingeschreven in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12019719

Huurcheck Nederland is ingeschreven in het register van Autoriteit Persoonsgegevens onder nummer M1607864.