HUURCHECK MODULES UITGELEGD

Per tool een korte instructie

Ben je een lezer
of een kijker?

Voor de lezers onder ons hebben wij een PDF handleiding. Per onderdeel tref je een handig stappenplan, scherm voor scherm krijg je uitgelegd hoe je te werk gaat.

Download de PDF hiernaast en houd hem bij de hand als je de 1ste keer inlogt in het systeem.

Voor de kijkers hebben wij tevens korte uitleg-video’s van 2 minuten klaar staan. De video’s zie je hieronder.


Veel plezier met de Huurcheck tools!

Video tutorials

Starten met CRAS

Maak uzelf een beetje wegwijs als u voor het eerst inlogt in CRAS. In de video maakt u kennis met Hugo, uw gids in CRAS. Hij navigeert u door de dashboard functies in de applicatie.

 

Videoduur: ca. 2 min

Relaties invoeren

In CRAS maakt u eerst de relatie compleet die daarna gekoppeld kan worden aan een verhuurdossier.

CRAS onthoudt alle relatiegegevens inclusief de toegevoegde documenten en uitgevoerde checks. Relaties kunnen handmatig worden ingevoerd of, u laat de huurder zelf zijn/haar gegevens aanleveren via MijnHuurdossier.

Voorbeeld: een terugkerende relatie zoals een verhuurder koppelt u regelmatig aan een verhuurdossier. CRAS onthoudt welke documenten bij de relatie horen zodat u deze nooit dubbel meer hoeft in te geven.  Sneller werken dus!

 

Videoduur: ca. 3 min

Verhuurdossiers verwerken

Verwerk alle dossiers volledig digitaal.

Het stappenplan begeleidt in een correcte dossieropbouw. CRAS herkent nu alle gegevens van de relaties waardoor u deze niet meer dubbel hoeft in te voeren. Bovendien genereert CRAS met 1 klik het huurcontract.

 

Videoduur: ca. 4 min

Uw logo uploaden in CRAS

Check als eerste uw kantoorgegevens in CRAS. De gegevens worden weergegeven op o.a. de makelaarspagina op onze website, maar ook in het MijnHuurdossier portal of als u berichten uitstuurt via CRAS.

U kunt de gegevens zelf aanpassen wanneer dat nodig is.

 

Videoduur: ca. 1 min

Nieuwe creditchecks & ID-checks

Bedrijven checken

Rapportage: de meest uitgebreide bedrijvencheck staat voor u klaar. Met 1 klik ontvangt u het kredietadvies van Nederlande bedrijven.

Het rapport geeft u informatie over o.a. aandeelhouders, bedrijfsverbindingen, management, KvK historie, vastgoedgegevens, werknemers, betalingsgedrag, jaarrekeningen en een uitgebreide samenvatting met het kredietadvies.

KvK database: CRAS heeft een directe koppeling met de KvK database. Vul de bedrijfsnaam in en selecteer uit de lijst. Zo checkt u altijd het juiste bedrijf en heeft u de beschikking over de meest actuele bedrijfsgegevens.

 

Videoduur: ca. 2 min

BKR insolventie

Vastgoedbemiddelaars dienen consumenten te kennen en moeten voorkomen banden aan te gaan met personen die misbruik willen maken van hun diensten of diensten aan te bieden aan niet kredietwaardige personen. Via BKR en Huurcheck Nederland krijgt u exclusief toegang tot diverse registers.

Centraal Insolventieregister en Schuldsaneringen: info over faillissementen, surseances van betaling of schuldsaneringen;

Sanctie Toets: controle of een consument staat opgenomen als gesanctioneerd persoon;

PEP Toets: controle of een consument politiek prominent persoon is.

 

Videoduur: ca. 1 min

ID-check wereldwijd

Het is nu mogelijk om wereldwijde reisdocumenten te toetsen op juistheid en geldigheid door het uploaden van het reisdocument. De check voert de onderstaande toetsingen uit. De video toont u hoe de ID-check werkt in CRAS. 

Herkent data uit de Machine Readable Zone en de andere persoonsgegevens;

Valideert de herkende gegevens uit de MRZ door deze te vergelijken met de andere persoonsgegevens op het document;

Controleert de herkende gegevens uit de MRZ op juistheid door het toepassen van ingebouwde berekeningsmethoden;

Toetst het documentnummer op vermist, gestolen of om andere redenen ongeldig verklaarde documentnummers;

Checkt of de geldigheidsdatum al dan niet is verlopen;

 

Doorlink naar webpage stap voor stap uitleg

Sneller werken met innovatieve tools

Huurcontracten genereren en digitaal ondertekenen

Huurcontract genereren in een handomdraai: alle gegevens uit het verhuurdossier worden in het huurcontract geschreven waaronder de personalia van huurders, verhuurders maar ook de huurtermijn, startdatum, huursom, waarborg, en meer. Met 1 klik wordt het huurcontract gegenereerd, aanpassen waar nodig en opgeslagen in het Huurcheck dossier. Zo werkt u altijd foutloos en bespaart u veel tijd! De gangbare huurcontracten en bijbehorende bijlagen zijn standaard ingeladen. Uw custom templates kunnen wij op verzoek implementeren.

Digitaal ondertekenen: met 1 klik verzendt u het gegenereerde contract met bijlagen naar alle ondertekenaars. U volgt de status van ondertekening online en zodra iedereen heeft ondertekend wordt de definitieve versie in het dossier opgeslagen. Volledig juridisch rechtsgeldig, ook gebruikt door notarissen en projectontwikkelaars.

Doorlink naar webpage stap voor stap uitleg

Incheck-app

Inspecties digitaal verwerken: verwerk de incheck en outcheck in realtime, tijdens het bezoek aan de woning.

Met een tablet maak je de foto’s van de woning, registreer je de meterstanden en het aantal sleutels, met 1 klik genereer je de PDF die je digitaal kunt laten ondertekenen en toevoegen aan het CRAS woningdossier.

 

Download de Chapps Rental Inspector app, registreer eenmalig en ontvang doorlopend 20% Huurcheck korting op de tarieven van Chapps.

Videoduur: ca. 2 min

Huurders klantenportal

Nodig huurders uit voor uw eigen portal MijnHuurdossier.nl: tijdens de bezichtiging geeft de huurder vaak al aan interesse te hebben in uw woning. Klik op uitnodiging versturen in uw mobiele CRAS en de huurder kan direct aan de slag. Even later ontvangt u alle relatiegegevens in CRAS. Dat bespaart veel tijd!

 

  • MijnHuurdossier.nl: tweetalig (NL/ENG) klantenportaal waar huurders zelfstandig én op een veilige wijze, hun gegevens en documenten kunnen invoeren;
  • Uitnodigen: u nodigt huurders eenvoudig met een druk op de knop uit, huurders ontvangen een inlogcode;
  • Branding: uw logo en kantoorgegevens worden prominent getoond;
  • Verzenden: huurders versturen hun complete profielen, inclusief benodigde documenten naar uw applicatie;
  • Goedkeuren/afkeuren: u hoeft slechts de juistheid van de ontvangen gegevens en documenten te valideren;
  • Communicatie: via de berichtenfunctie wordt alle communicatie in het dossier bewaard;
  • Verhuurdossier: complete relatieprofielen koppelt u eenvoudig aan het dossier, de applicatie herkent alle gegevens en documenten, met minder vragen ontstaat een snellere workflow.

 

Doorlink naar stap voor stap webpage uitleg

Heeft u vragen?

Op deze pagina treft u de uitleg video’s per onderwerp. Mocht u toch vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.


Heeft u vragen?

Op deze pagina treft u de uitleg video’s per onderwerp. Mocht u toch vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.