Samenwerking

Huurcheck Nederland en BKR hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om het screeningsproces bij verhuur verder te verrijken. Met de overeenkomst levert BKR een bijdrage aan het veilig en verantwoord verhuren van woningen via makelaars geregistreerd bij Huurcheck Nederland. Zij hebben exclusief toegang tot de BKR data.

BKR checks voor u

  • BKR Online ID check: controle op juistheid van wereldwijde reisdocumenten waarbij het document na de check beveiligd wordt opgeslagen in CRAS conform de eisen van Autoriteit Persoonsgegevens (foto en BSN worden afgeschermd);
  • BKR VIS: controle van wereldwijde reisdocumenten in de vermist en gestolen database;
  • BKR PEP: controle of een consument een politiek prominent persoon is (conform Wwft);
  • BKR Sanctiecontrole of een consument in aanraking is geweest met witwassen, terrorismefinanciering of fraude (conform Wwft);
  • BKR Insolventie: controle of een consument te maken heeft gehad met faillissementen, surseance van betaling en/of schuldensanering.

Persbericht

Huurcheck Nederland staat voor veilig en verantwoord verhuren en is ontwikkeld door en voor makelaars. Met als doel de realisatie van een verantwoorde verhuurbemiddeling heeft Huurcheck een portal ontwikkeld voor zowel de consument als de verhuurmakelaar. Deze portal geeft toegang tot diverse handige tools w.o. alle verhuurdocumenten, huurovereenkomsten, diverse checklists voor de consument en een kennisplatform. Makelaars onderscheiden zich zo door een optimale dienstverlening en (ver)huurders genieten van veilige verhuurtransacties zonder zorgen achteraf.

Lees het persbericht van BKR: https://www.bkr.nl/zakelijk/nieuwsbrieven/nieuwsbrief-augustus-2016/huurcheck/

Unieke tools voor uw screening