Wat is er nieuw in CRAS?

Onze nieuwe applicatie is live. Op deze pagina laten we aan de hand van een paar korte video’s de workflow in de applicatie zien. U kunt dan snel van start met CRAS.

Veel kijkplezier!

 

VIDEO TUTORIALS

Per tool een korte instructie

Verbeterde interface en workflow

Starten met CRAS

Maak uzelf een beetje wegwijs als u voor het eerst inlogt in CRAS. In de video maakt u kennis met Hugo, uw gids in CRAS. Hij navigeert u door de dashboard functies in de applicatie.

Videoduur: ca. 2 min

Relaties invoeren

In CRAS maakt u eerst de relatie compleet die daarna gekoppeld kan worden aan een verhuurdossier.

CRAS onthoudt alle relatiegegevens inclusief de toegevoegde documenten en uitgevoerde checks. Relaties kunnen handmatig worden ingevoerd of, u laat de huurder zelf zijn/haar gegevens aanleveren via MijnHuurdossier. Sneller werken dus!

Videoduur: ca. 3 min

Verhuurdossiers verwerken

Verwerk alle dossiers volledig digitaal.

Het stappenplan begeleidt in een correcte dossieropbouw. CRAS herkent nu alle gegevens van de relaties waardoor u deze niet meer dubbel hoeft in te voeren. Bovendien genereert CRAS met 1 klik het huurcontract.

Videoduur: ca. 4 min

Huurcheck Garantie

De enige verzekering in Nederland die huurschade vergoedt én onder toezicht staat van AFM.

Via Huurcheck en Lloyds kunt u uw verhuurders ook na de sleuteloverdracht een zorgeloze huurperiode bieden. Voor €10,- per maand is uw verhuurder tijdens de huurperiode verzekerd tot €50.000,-, tegen alle materiële schade aan de woning, inboedel en juridische kosten. Eenmalige kosten €25,- voor het Huurcheck Garantie verhuurcertificaat.

Exclusief voor gebruikers van de CRAS applicatie. De verzekering regelt u gemakkelijk via de applicatie, zo is het snel geregeld!

Lees verder op de Huurcheck Garantie pagina.

Nieuwe creditchecks & ID-checks

Bedrijven checken

Rapportage: de meest uitgebreide bedrijvencheck staat voor u klaar. Met 1 klik ontvangt u het kredietadvies van Nederlande bedrijven.

Het rapport geeft u informatie over o.a. aandeelhouders, bedrijfsverbindingen, management, KvK historie, vastgoedgegevens, werknemers, betalingsgedrag, jaarrekeningen en een uitgebreide samenvatting met het kredietadvies.

KvK database: CRAS heeft een directe koppeling met de KvK database. Vul de bedrijfsnaam in en selecteer uit de lijst. Zo checkt u altijd het juiste bedrijf en heeft u de beschikking over de meest actuele bedrijfsgegevens.

Videoduur: ca. 2 min

BKR insolventie

Vastgoedbemiddelaars dienen consumenten te kennen en moeten voorkomen banden aan te gaan met personen die misbruik willen maken van hun diensten of diensten aan te bieden aan niet kredietwaardige personen. Via BKR en Huurcheck Nederland krijgt u exclusief toegang tot diverse registers.

Centraal Insolventieregister en Schuldsaneringen: info over faillissementen, surseances van betaling of schuldsaneringen;

Sanctie Toets: controle of een consument staat opgenomen als gesanctioneerd persoon;

PEP Toets: controle of een consument politiek prominent persoon is.

Videoduur: ca. 1 min

ID-check wereldwijd

Het is nu mogelijk om wereldwijde reisdocumenten te toetsen op juistheid en geldigheid door het uploaden van het reisdocument. De check voert de onderstaande toetsingen uit. De video toont u hoe de ID-check werkt in CRAS. 

Herkent data uit de Machine Readable Zone en de andere persoonsgegevens;

Valideert de herkende gegevens uit de MRZ door deze te vergelijken met de andere persoonsgegevens op het document;

Controleert de herkende gegevens uit de MRZ op juistheid door het toepassen van ingebouwde berekeningsmethoden;

Toetst het documentnummer op vermist, gestolen of om andere redenen ongeldig verklaarde documentnummers;

Checkt of de geldigheidsdatum al dan niet is verlopen; 

Maakt de bijzondere persoonsgegevens, pasfoto en BSN, onleesbaar.

Videoduur: ca. 3 min

Sneller werken met innovatieve tools

DocGen & E-sign

Huurcontract genereren in een handomdraai: alle gangbare huurcontracten (Nederlands, Engels, Duits) en bijbehorende bijlagen zijn standaard ingeladen in CRAS. Uw custom templates kunnen wij op verzoek implementeren in uw CRAS omgeving. Met 1 klik wordt alle data uit CRAS in het contract geschreven. Aanpassen waar nodig en opgeslagen in het dossier. Zo werkt u altijd foutloos en bespaart veel tijd!

Digitaal ondertekenen: met 1 klik verzendt u het gegenereerde contract met bijlagen naar alle ondertekenaars. U volgt de status van ondertekening online en zodra iedereen heeft ondertekend wordt de definitieve versie in het dossier opgeslagen. 

Videoduur: ca. 4 min

Huurders klantenportal

Nodig huurders uit voor uw eigen portal MijnHuurdossier.nl: tijdens de bezichtiging geeft de huurder vaak al aan interesse te hebben in uw woning. Klik op uitnodiging versturen in uw mobiele CRAS en de huurder kan direct aan de slag. Even later ontvangt u alle relatiegegevens in CRAS. Dat bespaart veel tijd! Tweetalig NL/ENG dus ook voor Expats interessant.

  • Branding: uw logo en kantoorgegevens worden prominent getoond;
  • Verzenden: huurders versturen hun complete profielen, inclusief benodigde documenten naar uw applicatie;
  • Goedkeuren/afkeuren: u hoeft slechts de juistheid van de ontvangen gegevens en documenten te beoordelen;
  • Communicatie: via de berichtenfunctie wordt alle communicatie in het dossier bewaard;

Videoduur: ca. 4 min

Voor €50,- p.m. toegang tot alle tools

Meer dan 1500 makelaars gebruiken onze tools naar tevredenheid. Voor elke verhuurprofessional hebben wij een passend pakket.

  1. CRAS LIGHT €20,- p/m, verwerk tot 24 verhuurdossiers p/jr
  2. CRAS VERHUURPOWER €50,- p/m, onbeperkt alle tools

Test CRAS eerst 7 dagen vrijblijvend uit, en laat je overtuigen. 

Wilt u morgen al werken in CRAS? Stuur ons een bericht.


    EFFICIËNT WAAR U OOK BENT

    CRAS werkt op desktop, tablet en mobiel